11 Mayıs 2012

DEĞİŞİK BİR PANTOLON ASKISI


Yıllar önce aldığım resimde görülen pantolon askısı çok kullanışlı olmasına rağmen pantolonlarda askı yeri kat izi bırakıyordu. Ütülü olmasına rağmen her kullanımda bu kısmı tekrar ütülemek gerekiyordu. Buna bir çözüm üretmek için düşünürken AKLIMA BİR ŞEY GELDİ.


Ancak aklıma gelen fikri geliştirerek hem bu askıda kullandım hem de ayrıca bağımsız olarak bir pantolon askısı tasarladım. Önce tasarladığım askı için gerekli malzemeleri belirtelim.
1 adet çubuklu askı (Bendeki askının her iki tarafında çengelli vida vardı. Ama genelde askılarda bu çubuk ufak çivi ile tutturulmuştur. Bunun sökülüp çengelli vida ile tutturulması gerekiyor.)
2 adet çengelli Vida
3 adet karton rulo (Alüminyum folyo ya da streç ruloları)
Yapışkan kağıt
160 cm. paket ipi (ağırlık taşıyabilecek sağlamlıkta olmalı)

Önce karton ruloları yapışkan kağıt ile kaplayalım.

Kapladığımız bu ruloları mevcut pantolon askımıza geçirelim. (Bir tarafı açılabilen modellere uygulanabilir). Bundan böyle pantolonlarda askı izi olmayacak.





Sıra geldi kendi oluşturacağımız askıya. Bunun için önce askımızın çubuğu çivi ile tutturulmuş ise çivileri çıkarıp, yerine biraz daha içeriden çengelli vidaları vidalayalım. Çubuğa, kaplanmış rulolardan birini takarak çengellere geçirelim. Paket ipinin (80 cm.) ucunu çubuktaki rulonun içinden geçirip, ikinci rulodan da geçirelim. İpin her iki ucunu sıkıca düğümleyip düğüm kısmını rulo içine gizleyelim. Aynı yöntem ile 3.cü ruloyu da 2.ci rulo ile birleştirelim.


Artık kendi ürünümüz olan pantolon askısı kullanıma hazır hale geldi. Yapması kolay olduğu gibi atık olan rulolara işlevsellik kazandırmış oluruz. Maliyeti de oldukça düşük. 


Pantolonlarda da artık askı kat izi olmayacak :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder