16 Nisan 2012

PENYE BLUZ'ün YAZLIK ELBİSEYE DÖNÜŞÜMÜ


Penye bluze kumaş göğüs altından ilave edileceği için önce bluz giyilir ve üzerinizdeyken göğüs altı çevre ölçüsü ve sıkı ölçülen bir basen ölçüsü alınır. Burada bel ölçüsü önemli değildir. Kumaşı belden ilave etmeniz halinde göğüs yerine bel ölçüsü almalısınız.
Ölçülerimiz şöyle olsun:
Göğüs altı çevresi : 90 cm.
Basen : 99 cm.
Göğüs altı ile basen arası mesafe : 27 cm.
Etek boyu : 60 cm (Göğüs altından)


Patron hazırlarken herzaman basen ölçüsüne 6 cm. ilave edilir.
99 + 6= 105 cm. olur.
6 parçalı etekte göğüs altı ölçüsü (90) ve basen ölçüsü (105) 6 ya bölünür. 8 parça çalışılacak olursa bu ölçüler 8 e bölünür.
90 / 6 = 15 cm.
105 / 6 = 17,5 cm.

Bu ölçülere göre şekildeki gibi 1 parça patron hazırlanır.
Göğüs kısmı ile basen birleştirilerek eteğe doğru çanlık kendiliğinden oluşur. Basenden volanlı etek için etek ucundan 3 cm içeriden basene doğru patron kopmayacak şekilde kesilir. (Kırmızı kesik çizgi)


Patron kumaş boyu düz ipliğine göre ve kesilen kısımlar 5-6 cm açılarak kumaşa yerleştirilir, dikiş payı bırakılarak kesilir. Bu patronu, kumaşı çift kat yapılarak ve üç kere uygulanarak 6 parça çıkarılmış olur. Birbirine yanlardan dikilerek etek oluşturulur.
Penye bluze göğüs altından (Bluz esnetilerek) monte edilir. Esnetilmezse giyerken esneyeceğinden dikişlerde sökülme olur. Etek ucu katlanarak baskı yapılır.








Penye Bluz Değerlendirmeye 
Bir Başka Örnek için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder