16 Nisan 2012

TOPUK TÖRPÜSÜNÜN FARKLI BİR İŞLEVİ


Bir gün portakal kabuğu reçeli yapıyordum. Dilimlenmiş kabuğu tırtıklı testereli bıçakla kazımak çok zor oldu ve uzun zamanımı aldı. Rende yaptığım zaman da kabuk parçalanıyordu.

İkinci kez yapmadan hep kabuğunu daha kolay nasıl kazırım diye düşünürken birden aklıma TOPUK TÖRPÜSÜ geldi. Hemen çarşıya gittim. Bu törpülerin 3’ü bir arada olanlardan bir set aldım.

Gerçekten portakal kabuklarını kazımak çok kolay oldu. Ayrıca turp, havuç ve kabakları da bununla kazıyorum. Fazla kabuk sarfiyatı da olmuyor. Vitamini de sebzenin üzerinde kalıyor.

Metal parçalar yerinden çıktığı için temizliği de kolay oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder