08 Nisan 2012

SALÇADA KÜFLENMEYE SON

Salça kutusunu açtıktan sonra, eğer tüketiminiz çabuk olmuyorsa salçayı küflenmeden saklamak zor iş. Ben çok yöntemler denedim başaramadım. Mutlaka küflenme oluyor ve sürekli salça ziyan oluyordu. En son çare küçük miktarlı (400 gr.lık) salçalar almaya başladım ne kadar ekonomik olmasa da ama yoğun tüketim olmadığında bu miktarda bile küflenmeden bir salçayı bitiremiyordum.
AKLIMA BİR ŞEY GELDİ ve uyguladım. Son derece başarılı. 1 gr. salça bile küflenmeden tüketiyorum. Üstelik artık ekonomik olmayan küçük ambalajlı salça da kullanmıyorum.

Salçayı kullanım için açtıktan sonra diğer kısmı buz kalıbına boşaltıyorum bunu da bir buzdolabı poşeti içine koyduktan sonra buzdolabının dondurucu kısmına yerleştiriyorum.

Her bir küp, bir yemeklik yeterli oluyor. Yemek yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarmanız yeterli.

Her bir buz kalıbı yaklaşık 250-280 gr. salça alıyor. Bir büyük salça (850 gr.lık) için 3 adet buz kalıbı işinizi görecektir.

1 yorum: